Tæt på det gamle fiskerleje ved Fænøsund, og i nærheden af Hindsgavlhalvøen, der er kendetegnet ved dyreparken og den utroligt smukke herregårdsnatur, ligger SeniorBofællesskabet Teglgaarden.

 

Det er det gamle plejehjem, der er totalt forvandlet til 33 moderne og spændende boliger, beregnet for seniorer, der ønsker en aktiv og tryg seniortilværelse i fællesskab med andre.
I 2005 besluttede Middelfart Kommune, at lukke det gamle plejehjem ”Teglgaarden”, der siden starten af 1970’erne havde fungeret som hjem for nogen af kommunens ældre borgere.

 

Bygningerne var udtjente og utidssvarende til moderne plejehjemsdrift, men alligevel for gode til blot at rive ned. Derved opstod ideen til at ombygge stedet til et seniorbofællesskab, der er en boligform, som igennem en årrække var dukket op rundt omkring i landet.

 

Middelfart Kommune indgik en aftale med bygge- og entreprenørvirksomheden KPC Byg om, at overtage bygningerne og ombygge dem til attraktive boliger. Projektet blev udviklet i et samarbejde mellem Middelfart Kommune, KPC Byg og Middelfart Boligselskab. Middelfart Boligselskab fusionerede den 1. juli 2012 med Højstrup Bolig. Den 1. januar 2014 fusionerede Højstrup Bolig med OAB og blev til Boligorganisationen Civica.

 

Boligselskabet valgte, at lade en interessegruppe af de mulige kommende beboere indgå i samarbejdet om at udvikle seniorbofællesskabet. Der blev valgt en talsmandsgruppe med 5 medlemmer, der på vegne af interessegruppen deltog i samarbejdet med KPC Byg og Middelfart Boligselskab i hele byggeprocessen.

 

Bygningerne stod klar til indflytning, den 1. februar 2008, men siden 2006 har talsmandsgruppen og de kommende beboere arbejdet sammen om at skabe et godt fundament til udvikling af fællesskabet.